Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 November 2009

Isa Samad Dah Mula Melobi

Hahaha... Korang jangan plak buat terkezut.. Isa Samad dah mula melobi nih... teringin benor dier nih nak jadi MB Negeri Sembilan sekali lagi... tak sabor-sabor nunggu PRU13 nih... Mohamad Hassan pulak dah nak tercirit la nih....

Sekarang nie kat Negeri Sembilan dah pecah 3 puak.
  1. Puak MB Mohamad Hassan
  2. Puak Bekas MB (Katik @ Doraemon) Isa Samad
  3. Puak Khairy Jamaluddin
so..... Nampaknyer Mohamad Hassan tengah panas punggung pasai duit RM10 juta yang terkantul dengan Bank Negara Malaysia nih... punya la ader banyak cara nak transfer duit (boleh guna Wire Transfer, Western Union ataupun E-Currency) tapi.. dier pilih transfer guna money changer..

Nak kata bodoh ...takkan la.. dulu Mohamad Hassan nie MD Cycle & Carriage ... takkan tak tau prosedur pemindahan wang... Giler aper... AMLA (Anti Money Laundering Act) dah lama ujud... takkan tak tau kot...

Maklumat yang gua dapat... info yang menyebabkan kekantulan Mohamad Hassan nih dibocorkan oleh puak yang tak sebulu dengannyer.. Diorang bukan boleh tunggu lama... peluang ader depan mata... so apa lagie.. kasi tau Bank Negara Malaysia (BNM) la... habis kantul... Nampak sangat la ader yang tak sabar-sabar nak jadi MB Negeri Sembilan...

Yer la... tak der peluang nak jadi Menteri di peringkat pusat (Isa Samad dulu Menteri Wilayah Persekutuan dan KJ teringin nak jadi Menteri Belia dan Sukan) ... jadi ini la peluang yang ada .. walau pun peluang nie kecik.. tapi jadi la... janji masyuk... hahaha...

Lu ingat jadi MB Negeri Sembilan tak boleh nak kaya ker.... podah ler... memang kaya punya... banyak kawasan komersial ader kat Negeri Sembilan nih.. banyak plak tanah orang Melayu yang boleh dirembat... banyak hasil negeri la....

Jadi... ada dua jer kemungkinan... Kalu bukan Isa Samad (Doraemon @ Katik) yang sabotaj MB Mohamad Hassan.... hehehe... tentunya Khairy Jamaluddin terlibat... begitulah sebaliknya... tapi apa-apa pun... masing-masing tak sabar nak merembat jawatan Menteri Besar Negeri Sembilan sebelum Negeri Sembilan tersungkur ketangan Pakatan Rakyat pada PRU13 nanti...

Dapat dua tahun jadi MB Negeri Sembilan pon dah kira okeh.... ader pencen... ader duit share masuk... dan macam-macam lagie.... halal haram aper mau kira.... spesis UMNO/BN nieh mana ader malu makan rasuah dan sebagainya....

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1