Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 November 2009

Isu Persepsi Lagi

Pergh... tak abis-abis dengan isu persepsi lagi... biler la nak abis isu persepsi nih... ntah ler...

La nie timbul plak isu Indeks Persepsi Rasuah (CPI) yang telah menyenaraikan 1Malaysia berada di tangga 56 dari 180 buah negara... pergh... jatuh lagie... Tahun sudah... 1Malaysia berada di tangga 47 ... la nie jatuh 9 anak tangga kepada 56 bhai...

Banyak tue jatuh...

Isu Indeks Persepsi Rasuah (CPI) nie secara otomatiknya akan menyebabkan pelaburan asing yang masuk ke dalam negara akan merosot.. Sebab apa... sapa mau berniaga dan berurusan dengan negara yang kuat mengamalkan rasuah.... Persepsi nieh bhai... sekali orang kata penipu... sampai bila pon susah nak kikis isu penipu tue.. hehehehe

So semacam la... orang kata kaki rasuah... sampai mati pon orang akan ingat kaki rasuah... hahaha... busuk betul la...

Maknanyer.. sejak dari Najib Razak jadi PM (boneka @ Rosmah Mansor adalah PM sebenar) .... sejak itu la Indeks Persepsi Rasuah (CPI) kita makin merosot.. toksah la nak compare dengan Singapura... kita la nie sama level dengan Namibia, Samoa, Slovakia and Latvia ... hahahaha..

Biler la Indeks Persepsi Rasuah (CPI) nih akan okeh ntah ler... takkan nak tunggu biler PR dah naik nanti jadi Kerajaan Pusat... hahahaha... lambat lagi tue... hahaha (sure geng PR marah gua pasai gua kata lambat lagie...)

Yang pastinyer.... kenapa CPI nie naik mendadak... hehehe... sebab dari Peguam Negara (AG), SPR, PDRM, SPRM dan Institusi Kehakiman pun rasuah.... hahahaha... tak caya .. cuba tanya itu V.K Linggam (correct, correct, correct).. Ini yang buat gua bangga nih... hahahaha... rasuah tahap mega.... hahahaha...

So... apa-apa pon.. gua bangga gak lah... sebab rasuah nie mendapat no 1 dalam pentadbiran Najib Razak... hahaha.... keutamaan nombor 1... (numero uno).... hahahaha....

2 comments:

  1. kah kah kah

    rasuah tahap mega??

    nape mende ni tak kuar dlm berite hairan, utusan merapu, harian meTruk dan kosmurah??

    kah kah kah

    takut ka??

    tak nak ke bangga bile compare ngan somalia, negara ramai lanun tu??

    kah kah kah

    ReplyDelete
  2. Bhai Master Yoda,

    Negara Cyprus yang konon tempat money laundering pon CPI dier lagi baik dari 1Malaysia nih... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1