Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 November 2009

Watak Kolonel Mat Terdedah

Siapa Kolonel Mat? Adakah ianya sekadar kiasan, khayalan atau realiti? Mari kita dedahkan watak Kolonel Mat nih...

1. TGNA yang memula sebut nama "Kolonel Mat" dan bukannyer "Kolonel Sanders" ... kemungkinan TGNA cakap nama nie sebagai kiasan memang ader potensi. Tapi dalam keadaan UG dah makin kuat dalam PAS.... rasanyer "kolonel Mat" nih bukan kiasan,

2. Ramai yang melatah pasai isu "Kolonel Mat" nih sampaikan Kickdefella pun perasan yang bapak dier dikaitkan dengan isu "Kolonel Mat" nih... dier kata ini nama timangan bapak dier.. ntah ler.. gua tak tau betul ker idak.. mungkin betul kot.. tapi rasanyer ini bukan "center of the issue" yang TGNA cakapkan tue...

3. Adakah "Kolonel Mat" nih dikaitkan dengan Task Force 2010 .. kemungkinan tue ader.... cuma nama dier jer yang tak sama... jadi isu Task Force 2010 nih kita tak boleh letak kesampingan.... ader link jugak..

4. Adakah "Kolonel Mat" nih dikaitkan dengan kumpulan UG (Kerajaan Perpaduan)... kemungkinan tue memang kuat... sebab kumpulan UG nie dah lama ditanam dan bertapak dalam PAS ... dah lebih dari 20 tahun... bukan baru benda pernyatuan nih... sejak lepas Tragedi Memali nih... lama dah...

5. Mole (agen talam dua muka) dah lama menyusup dalam PAS ... semenjak PAS menang di Kelantan dulu pon .. ramai yang disusupkan .... dari kumpulan professional (termasuk pakar motivasi) sampailah kepada kumpulan agama.... ramai tue... yang peliknya satu pon tak diperasankan oleh pimpinan dan akar umbi PAS... semua seronok biler makin ramai yang masuk PAS tanpa dikenalpasti tujuannya...

6. So... Adakah kemungkinan nama nih yang sebenarnya ditaakulkan oleh TGNA ...... nih nama yang gua saspek setakat nih.... Kolonel Mat adalah Ust Nasha Mat Isa and the gang

so..... korang pikir-pikirkan lah... jangan biarkan PAS jatuh disebabkan oleh usaha-usaha berterusan dari Kolonel Mat dan rakan-rakannyer... La nie watak Kolonel Mat terdedah lah sudah... hahaha

2 comments:

  1. Apabila ada Kolonel Mat, mesti ada ketuanya yang berpangkat Jeneral. Mesti juga ada pembantu-pembantu yang berpangkat Leftenan Kolonel, Mejar, Kapten, Leftenan, Sarjan Mejar dan sebagainya.

    ReplyDelete
  2. Bhai...

    Betul la apa yang lu bagitau tue... takkan Kolonel sorang jer... pegawai lain-lain pangkat mesti ader... baru la lengkap satu batalion... hehehe...

    Biler plak la nak terbocor nama Field Marshal dan Admiral dier aaa... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1