Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 November 2009

EXCO Terengganu Letak Jawatan

Gua amat bengang nih... seeloknyer EXCO Terengganu (dua orang nih) letak jawatan... Pasai apa....

Dua nama EXCO Terengganu nih (Yahaya Khatib Mohamad dan Toh Chin Yaw) memang patut letak jawatan dengan kadar segera. Begitu gak dengan semua Ahli Majlis Perbandaran Kemaman.

Tiga empat hari nih.. hujan lebat berpanjangan kat Kemaman nih.. sampaikan Kawasan Perindustrian Telok Kalong pon banjir.. Tersekat sana sini kenderaan.. Atas jambatan Bukit Kuang nih pulak... jalan rosak... jem sampai dekat 5 KM dua-dua arah... giler aper... Cuma semalam dan hari nie jer baru ader nampak Polis jaga.... kalu tidak.. hampeh...

Jalan Perwaja ader banjir (air luruan) dekat kawasan kem Askar Wataniah.... nie dah selalu dah banjir nih... Itu jalan utama nak pi Kemaman Supply Base (KSB) ... Ader banyak syarikat besar kat situ seperti Halliburton, Schlumberger, Scomi, Perwaja, dan lain-lain kat situe... tapi kawasan banjir nieh tak pernah EXCO dan Ahli Majlis nih nak ambik tau...

Kat Kawasan Industri Telok Kalong plak ader Seca Dyme, Daya Material, Aldwich, Tanjong, UMW, Unichamp, Huntsman Tioxide dan banyak lagi syarikat berkaitan Minyak dan Gas... bukan kawasan cikai nih...

Woi.. kawasan industri sepatutnya kena la jaga.. nie industri penting nih... yang bagi banyak kutipan cukai kat Terengganu dan Majlis Perbandaran Kemaman... kalu tak reti nak jaga infrastruktur bagi tak kena banjir .. baik letak jawatan jer la... buat malu jer...

Tue jambatan Bukit Kuang tue... tue la satu-satu jalan utama paling penting di Kemaman nih... kalu runtuh jambatan tue.. mau 1Malaysia takder minyak nanti... bodoh ker apa... dengar citer nak buat jambatan baru.. tapi dah masuk 3 kali pilihanraya... tak nampak pon usaha kearah tue... harap janji jer la...

Even jalan nak pi TATIUC (Kolej Universiti TATI) pun banjir gak kat area depan Huntsman Tioxide tue... giler aper... tue semua bukan kawasan baru banjir.. dah selalu... takkan MB Ahmad Said tak tau kot... tue jalan nak pi romah dier dan romah mak bapak dier... aper daa...

Gua harap Ahmad Said pi la jengok skit kawasan Industri Telok Kalong, KSB dan sebagainya kat sini dan kasi elokkan infra kat sini supaya syarikat berkaitan Minyak dan Gas kat sini still nak stay kat Kemaman nih... takut nanti diorang berpindah pi GEBENG atau Tanjong Agas baru la tau... masa tue baru la keluar air mata darah tengok pengaliran pelaburan ke Pahang dan bukannyer Terengganu...

So.... kepada dua EXCO Terengganu yang gua tuliskan nama kat atas tadi dan jugak kat bawah nie... sila letak jawatan dengan kadar segera.... buat malu jer...

  • Yahaya Khatib Mohamad – Adun Pengkalan Berangan, Jawatankuasa Pembangunan Infrastruktur dan Kemudahan Awam
  • Toh Chin Yaw – Adun Bandar, Jawatankuasa Perindustrian, Perdagangan dan Alam Sekitar

2 comments:

  1. SALAM TUAN..
    UMNO KUAT SEBAB DUIT..

    JADI BILA DISISIHKAN, MCM TIANG GOL TANPA PALANG. SEPAK LE SETINGGI MANA IA DIKIRA GOLLLLLLLLL!!!!
    SALAM AIDILADHA..
    BALIK TG TUALANG JUMPA TEMAN

    ReplyDelete
  2. Bhai..

    Raya haji nie.. gua tak balik Tg Tualang... gua balik Mersing..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1