Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 November 2009

Tragedi Memali 24 Tahun Lalu


Gua masih ingat lagi... ingat sebijik sebutir apa yang berlaku di Kampung Memali .. Tragedi Memali 24 tahun lalu masih clear.... Yang paling gua ingat sekali... masa tue gua takder kelas penting sebab baru lepas exam ...musim hujan kat Perak masa tue... kampung gua banjir ... gua pindah ke romah jiran...

Kecoh dalam TV isu pembunuhan beramai-ramai oleh PDRM di Memali... ceritanya semua orang rakyat Malaysia dah tahu.. ader yang tahu cerita betul.. ader yang tahu cerita tipu... ader yang tahu sipi-sipi jer...

Gua paling ingat sekali ialah bilamana ader seorang pakcik tue buat pengakuan kat dalam TV masa berita... pakcik tue baca ikut teks... yang paling gua ingat adalah...... ader bayang senjata (kemungkinan M16) terhunus kat pakcik tue masa dier baca pengakuan tue... Gua dan famili kata... pergh... giler betul... takkan sampai kena paksa buat pengakuan pakai senjata api.... giler ker aper...

Bab anggota polis yang mati dalam kes tue.. paling gua terkejut masa tue... sebab kematian diorang semua adalah kerana tembakan peluru 5.56mm, 9mm dan .38 .... semua tue peluru senjata PDRM ... bukannyer kena peluru penabur ker .... kena keris ker... kena sabit ker.. kena cangkul ker ... tak pon kena sumpit ker...

Yang mati tue dah la mati... yang idup nih... biler agaknyer Kerajaan Malaysia nak selesaikan urusan mahkamat berkaitan kes ini yang telah tertangguh sekian lama... Sampai biler aaaa... atau sebenarnyer Kerajaan Malaysia tak berani nak teruskan urusan Mahkamah nih...

Sama gak macam kes komunisma Chin Peng dan Rashid Maidin... Kerajaan Malaysia tak berani nak buat urusan Mahkamah pasai diorang sure kalah punya... takder bukti kukuh... cuma hearsay jer...

Akhir kata... salam sejahtera buat semua yang gugur syahid di Tragedi Memali 24 tahun lalu.

Artikel ini diilhamkan dari artikel dalam blog Albanjari dan TokPepijat

Grafik pulak dirembat dari blog Albanjari (sori tanpa kebenaran)

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1