Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 November 2009

Cerdik Tak Boleh Diikut

Peribahasa Melayu.... Cerdik tak boleh diikut, bodoh tak boleh diajar .... memang kena pada Pimpinan PAS (yang ramai tue)... Sori ler ... apa yang gua tuliskan nih maybe akan menyebabkan lu orang benci dan geram sama gua... tapi sebelum tue... be rational la... okeh..

Memang ramai pimpinan PAS yang belajar tinggi-tinggi.. ader yang dapat MA dan PHD .. terlalu ramai yang terra bab agama nih... tapi.. sayangnyer la... diorang nie cerdik... tapi tak boleh diikut... sebabnyer... diorang nie punya ego tahap dewa dan boleh plak tue jaga status quo sesama diorang mengkhinzir buta ... wala' la konon.... cerdik tapi bangang.. sampaikan ahli bawahan dan rakyat marhaen pun tak boleh nak ikut rentak dan kecerdikan diorang nie...

Tapi...

Memang ramai dikalangan pimpinan PAS yang kayu dan bodoh bab politik dan marketing... Dalam politik dan marketing ... persepsi penonton, penyokong dan pembeli perlu dikawal dan dipastikan berpihak kepada kita senantiasa.. tapi pasai ramai pimpinan PAS yang bodoh tak boleh diajar ... maka inilah jadinyer... siap tak makan nasihat... siap boleh marah lagi kepada orang yang nasihat diorang...

Memang betullah peribahasa Melayu yang berbunyi begini "cerdit tak boleh diikut, bodoh tak boleh diajar" ...

Kalu pimpinan PAS nak tahu langit nie tinggi ker rendah... tunggu jer la PRU13 ... InsyaAllah PAS akan kantoi .. kalu teruskan perangai macam nie.... budus la...

7 comments:

  1. oi mangkok tandas!

    kalu ahli pas tak ikut pemimpin dia nak ikut sapa lagi...nak ikut nko..yg bodo macam monyet.

    kalu ahli pas ikut nko lak apa yg diorang dapat? dapat pecahbelah adela..

    itu yg spesis blogger tahap munafiq macam nko nak!

    aku tengok blog nko pun tak ade ape sangat...penuh sampah sarap jek. tu pun nko ada ati nak komen pasal persepsi...nak komen pasal marketing...

    alahai...nak temuntah la aku.

    naper la ramai sangat blogger tahap badigol macam nko. aku cadang elok la nko pi cari keje lain..cuci mangkok tandas ke ape ke...

    aaa wakakaka!!!!

    ReplyDelete
  2. oi mangkok tandas!

    kalu ahli pas tak ikut pemimpin dia nak ikut sapa lagi? nak ikut nko..? nko sape? ntah iblis ke hanturaya ke?

    kalu ahli pas ikut nko diorang dapat apa? pecahbelah ada la.

    itu yg spesis blogger tahap munafiq macam nko nak!

    lagi pung apa kredibeliti yg nko ada nak pertikai orang lain. blog nko pung penuh sampah sarap.

    tu pun ada ati nak komen pasal persepsi...nak komen pasal marketing...alahai...nak tekentut la gue rasa...

    aku pikir ek elok la nko pi cuci mangkok tandas belakang rumah nko tuh. aaa wakakaka!!!

    adios!!!

    ReplyDelete
  3. Sohih lagi nyata...

    Ini semua jenis tak boleh terima kritikan nih... hahaha... jenis wala' tak bertempat... jenis tak guna akal tapi guna kepala lutut.. hahaha

    Wei... bhai Zorro ... sedarlah ooi...

    Lu ngan luncai UMNO sama jer... takder beza la... hahaha

    ReplyDelete
  4. oi mangkok tandas C++ !!

    takkan korang jek boleh tibai pas. pas xleh tibai korang.

    korang maksum ke? maksum ke mat som?

    aa wakakaka!!

    apa kritikan yg korang buat? melainkan membodo2 kan org lain.
    itu bukan kritik la mangkok tandas oi..

    aku pikir aa bahasa sakai lagi elok dari bahasa blogger munafiq.

    sesama kena tibai apa salah nye bro...


    aaa wakakaka!!!

    ReplyDelete
  5. cool & sharp ... jgn tunggu..jln terus brader!

    ReplyDelete
  6. Bhai Zorro...

    Lu aper hal aaa... suka gua la gua nak kritik pakai bahasa aper... nak pakai bahasa jerman pon boleh gak...

    Lu kalu nak kritik gua... bukak la satu blog sendiri.. pasti kritik la gua kat situe... dan jangan lupa kritik la sekali semua blogger yang ada dalam dunia nih...

    hahahaha... lu aperhal mamat ooi...

    errr... nak tanya nih... membodo kan lu tue bukan kritik ker? hahahaha...

    Bhai... hujah lawan hujah... fakta lawan fakta .... lu punya hujah dan fakta maner.... simpan dalam seluar ker?

    ReplyDelete
  7. wahai penyokong PAS,lu org sedar tak lu org dah saling tak tumpah mcm org UMNO?tk boleh ditegur etc etc,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1