Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

04 July 2021

Bila SPRM Nak Siasat Ni?

Bhai/DeeDee semua...

Sebelum Ketua Pengarah Pendidikan Malaysia yang lama tamat perkhidmatannya, ada seorang Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan yang sepatutnya naik menggantikannya secara hirarki. Beliau adalah Datuk Dr Ahmad Rafee Che Kassim. Berkelayakan PhD dan telah lama berkhidmat.

Tiba-tiba Kerajaan melantik Datin Seri Nor Zamani Abdol Hamid sebagai Ketua Pengarah Pendidikan Malaysia yang baru. Hanya berkelayakan Sarjana Muda dan Sarjana. Baru sahaja 6 bulan berada pada kedudukan Jusa B yang mana 12 bulan sebelum itu berada pada kedudukan Jusa C.

SPRM taknak siasat ke bagaimana perlantikan ini dibuat. Apa dasar meritnya? Atau ada sesuatu salahguna kuasa yang berlaku? SPRM bisu dan buta ke?

#SPRMbisu #SPRMbuta #SPRMpekak

1 comment:

  1. Apa Cerita Siasatan Kes Zeti? Atok buat 'elegant silent' kontrol Islamik. UMNO pulak tak reti nak pressure game..!!

    Apa citer siasatan Zety sekeluarga?

    Sudah di peringkat mana? Dulu ex IGP lantikan Tun tak buat kerja sungguh2. Harap new IGP ada perubahan..!

    Tak mau buat PC ker?

    Kalau rakyat bertanya di takrif sbgai mengganggu siasatan.

    Dulu Atuk dan DAP hari2 main isu 1MDB dan bangau2 deme sume pakat guling guling atas jalan raya, demi utk beri tekanan dan fitnah jijik persepsi sudah bersalah kpd Bossku.

    Najib dah jawab di mahkamah, jawapan pun padu. Sumpah laknat pun sudah itu memberi sinifikan tambahan pada mangsa fitnah yang teraniya..!

    Zety masih bebas, Nik Faisal lesap, Datok Vicky pun lesap..(eeh.!!oopss tak ada kena mengena dlm kes 1 MDB..kiki) , Jho Low lesap terus sampai bagi alasan paling bangang bertukar jadi beruang oleh ex-IGP lantikan Tun Mahathir. Tanpa Zety, Nik Faisal dan Jho Low kes 1 MDB adalah bacul, cacat, tidak adil dan buang masa.

    Kerana Jho Low semua pemimpin dan orang Melayu berantakan.

    Jho Low sambil tepok tangan ketawa riang Jho Low berkata pada bangsa nya... "Alo semuaa bangsa Jho Low sklian, lu olang tengok sama gua (sambil tunjuk jari tengah), ini satu lancau tangan gua saja itu olang Melayu suma keco kepoh berantakan.. kah kah kah...Itu olang semu bodo punya pemimpin Melayu.. kah kah kah

    Jho Low jerit lagi "Bodo punya olang tua. Gua idup bebas ke sana ke sini ke sanun sama amoy Palis Hilton.. itu pemimpin Melayu gadohhh sampai mati kah kah kah..!! 22 bulan itu olang tua tatak belani tangkap gua wooo... kah kah kah.. bodo punya olang tua...kah kah kah..

    Nang butinang kui butikui... kita olang Bangsa Jho Low ati ada senang, itu Melayu suma gua kasi gadoh sampai mampuih..kah kah.!

    Gua masih bebas ex-IGP pun takut mau tangkap sama gua ...Gua enjoyyyy.. kah kah.!!

    Suma bangsa Jho Low pun tepuk tangan sambil Tokong berkata " Alo Jho Low lu adalah hero kita olang semua.. kita olang salute sama masta Jho Low ..salute.!! Kita minum sampai mabok. Yaaammm Senggg... kah kah kah.!!

    Umno dan BN tumbang kerana Jho Low bersama pemimpin juga dng barua Melayu PH dlm PKR PAN dan PejWang yang sudah ditunjal tunjal dahi mereka. Suma melepas geget jari..!!

    Hari2 ada saja ceita 1MDB supaya pihak tertentu segan utk membuat keputusan lain dari yg di beritahu kpd rakyat.

    Trial by media dan public court di amalkan. Biasa lah itu kerja sang fitnah jijik dari dulu lagi trial by media. Selagi nyawa dikandung badan fitnah jadi makanan ruji anakcucu.

    Mereka yg seumur hidup tak pernah kerja pejabat pun sangka wang begitu mudah di bawa keluar dari pejabat 1MDB.

    Nak masuk dan keluar duit 50 ribu dari bank pun wajib declare pada bank. Ini puaka punya jumlah sampai billion2 ringgit lagi lah kena declare. Bagi sang fitnah jijik peduli apa semua itu..!

    Pada apa2 jwpn Bossku , bangau bangau atok di balas sbgai " bullshit" juga oleh Atuk dgn begitu mudah.

    Tapi kini "bullshit" kembali kpd Atuk, sbgai seorang yg lantang dan vokal , Atuk memilih lngkah "elegan silent" sambil kontrol Islamik. Itu bukan salah saya sambil dengar lagu 'Bangau oh bangau' kesukaan nya dan selindung belakang perintah mahkamah.

    'Silent elegant' sambik kontrol anggun acah acah Islamik gitew..!! Mungkin Tun tengah berkira kira species bangau mana pulak nak disalahkan nanti.. yg penting 'Bukan Salah Saya' walau pun 22 bulan berkuasa tak buat apa apa..

    Rakyat bukan mahu ganggu siasastan pun, tapi mahu tahu progress siasatan kes Zeti dan keluarga sudah di level mana.

    Sang fitnah hanya 'buy time' tapi cuma Rakyat takut kes ini lenyap begitu sahaja.

    Kes ini bukan berkait Kak Eti saja ia luas dan dlm dn ada kaitan dgn pihak yg suka dakwa org lain.

    What goes around comes around.

    Amat menarik kali ini utk melihat bagaimana ia akan di putuskan.

    Harap2 ia tak di Semburitkan sebab video kabur. Moral of stori 'Kau orang nak beri muka kat bangsa Jho Low ini lagi ker..!?'

    #bangaudahpulangsuarasumbang

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1