Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

21 July 2021

Konflik Semakin Panas Di Laut China Selatan (LCS)

Bhai/DeeDee semua...

Nampaknya isu terkini di Laut China Selatan (LCS) semakin panas dan tegang. Dengan kedegilan dan perangai China yang tetap bertegas nak laksanakan 9 Dash Line di Laut China Selatan (LCS).. maka US, UK dan Australia dah menempatkan ketumbukan tentera laut mereka disana.

Beberapa buah kapal pengangkut kapalterbang (Aircraft Carrier) bersaiz besar telah ditempatkan disana secara kekal. Dan ini juga memperlihatkan kesungguhan pihak US, UK dan Australia untuk mempastikan laluan perdagangan di Laut China Selatan (LCS) bebas dilalui oleh semua kapal dagang antarabangsa.

Harapnya tidak berlaku apa-apa yang tak baik lah di Laut China Selatan (LCS) ni... tambah pulak bila UK telah umumkan penempatan Littoral Response Group di Laut China Selatan (LCS) dengan kerjasama Jepun.

Filipina, Vietnam, Indonesia dan Malaysia telah menegaskan bahawa tindakan China nak melaksanakan 9 Dash Line di Laut China Selatan (LCS) telah mencabar kedaulatan negara terbabit. Dan ini tidak dibenarkan sama sekali.

Harapnya.. tidak berlakulah apa-apa yang berisiko di Laut China Selatan (LCS).

#LautChinaSelatan #9DashLine #SouthChinaSea #AircraftCarrier #LittoralResponseGroup #LRG #Spratly

2 comments:

  1. Anwar menyifatkan bahawa ibadah haji melatih umat untuk bersikap cekal dan sederhana, di samping meraikan kesamarataan dan kepelbagaian.

    Selalunya pemimpin politik Malaysia berlumba lumba ambil gambar dan video masuk dalam kaabah, tawaf haji di kaabah masa musim haji oleh pengikut setia mereka. Malah dengan gambar pemimpin masuk dalam kaabah dan tawaf haji melonjakkan lagi imej pemimpin tersebut.

    "Berangkatnya umat ke tanah suci berpakaian serba putih menandakan kesediaan mencorak peribadi baru yang tidak tunduk pada keangkuhan dan kemewahan yang melampau kata Anwar Ibrahim sempena raya haji tahun ini

    Selalunya Bang Non kalau gi sesuatu tempat Bang Non belanja gambar gambar malah Bang Non belanja kamera CCTV lagi pada rakyat jelata.

    Kalau selama ini Bang Non boleh berucap di gereja dengan slide gambar dan video kenapa Bang Non tak belanja gambar semasa menunaikan haji dulu..!?

    Yang peliknya masa Bang Non tunai haji tak satu gambar pun ditunjukkan pada penyokong dan otai otai reformasi.

    Kita boleh bayangkan jika ada gambat Bang Non masuk dalam kaabah pasti penyokong dan otai otai reformasi jadi bahan kempen yang lebih hebat lagi.

    Tapi masa Bang Non gi buat haji dolu satu gambar Bang Non tak belanja pun...


    nape yerr


    kikikiki..

    ReplyDelete
  2. intel & askar msia bebal,, dulu negara dah hampir nak kena jual ke china dah masa najib jd pm,, mujur bn kalah,, bayangkan kalau menang & najib masih pm,, apa jd dgn negara ni,, kompom dah jd koloni cina dah,,
    kalau luar negara, aska dah rampas kuasa dah, kalu lihat politician dia mcm cibai sgt,, tp msia??? aku tengok panglima2 yg ada pun banyak yg obes jer,, bmi tingi,, apa maksudnya??? maksudnya,, mentekedarah makan tido jer la kejenya, kayakan anak bini,, masyuk selagi boleh,,cukup masa pencen, itu jer la yg kita ada kat negara ni,,
    lantikan dorg pun berdasarkan,,,, "our boys"

    hancurlah nampaknya negara ni,,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1