Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

09 July 2021

'Kadir Jasin tak kenal pun PAS' kata Ahmad Tarmizi

Bhai/DeeDee semua...

Ahli Parlimen Sik nih kata A. Kadir Jasin tak kenal pun PAS... dier siap kutuk A. Kadir Jasin. Hahaha... Takpa... bukan gua nak bekap A. Kadir Jasin pon...

Tapi... Gua tak tahan nak gelak biler Ahmad Tarmizi nih bekap giler Abdul Hadi Awang... katanya Abdul Hadi Awang la yang jadi pendamai puak-puak Islam yang bertelagah di Timur Tengah... tambah lagi yang berkait dengan Palestin dan Israel...

Hahaha,.... ader betul ka???

Jejak kaki ke Israel pon Abdul Hadi Awang tak pernah .... lagi mau sembang deras... Kalu betul la Abdul Hadi Awang nih sohor di Timur Tengah... mesti nama dier ader disebut oleh media-media sana... Media Israel pun patutnya mesti pernah pickup nama Abdul Hadi Awang kalu betul dier ader significant value kat sana...

Hahaha... sembang boleh lar... Hahaha

#Harakah #AbdulHadiAwang #DutaTimurTengah

6 comments:

  1. Candat sutung blh berapa kelo?

    ReplyDelete
  2. Nok gi guaně , kat Palestin mana ada laut nok chandat sutun....pokok buah pelam lagilah tadok nok gi tengok tupai...huk huk kohhh

    ReplyDelete
  3. Apa hasil kerja hadi awang selain bermain politik? Halal ka gaji yg dia makan setiap bulan jika hasil kerja nya yilekb

    ReplyDelete
  4. PAS dah x leh diharap...lebong dan dorok cetong...

    ReplyDelete
  5. Indonesia Lebih Baik Tidak Miliki Rakyat Jahil. Tapi walaun Malaysia dan pemimpin pembangang disini memang sangat jahil.

    Lihat senarai video video dibawah sana nanti wahai walaun sklian. Bukan sembang kari..!!

    Boleh di kata kan rakyat Indonesia lebih matang dari rakyat Malaysia. Nah lihat video sosial experiment ini betapa rakyat Indonesia 'salut' negara Malaysia.

    https://youtu.be/tgm5F8Bjy4o

    https://youtu.be/tUry70SWjDU

    Ada kah kerana Indonesia sering di timpa bencana asap gunung berapi, gempa bumi dan juga Tsunami menyebabkan rakyat mereka lebih reda dan akur kepada musibah dari Tuhan?

    Link link betapa rakyat Indonesia mengagumi sekolah hospital di Malaysia malah nasi lemak khas Malaysia digemari rakyat Indonesia. Nikmat apa lagi yang kau cuba dustakan.

    https://youtu.be/vmgaTBEhdYE

    https://youtu.be/EpEX8-7tGSY

    https://youtu.be/bexwpcb0aS4

    https://youtu.be/yTU97r9fffY

    Ketika mula berita pesawat Air Asia milik Indonesia di ketahui hilang dan tidak dapat di kesan, kenyataan awal telah keluar dari Pegawai agensi tertentu dan juga pegawai pegawai terbabit.

    Ketika itu belum ada press statement lagi dari Presiden Jokowi, namun rakyat nya tidak mudah melenting dan melatah.

    Tetapi belum apa apa lagi di Malaysia sudah menyebut nama PM DS Najib sehingga di satu akaun FB dalam komen status itu seorang rakyat Indonesia mentertawa kan.

    Facebooker Malaysia dengan berkata "pesawat itu milik kami, kenapa nama Najib pula yang kamu sebut ?" sambil itu di printscreen nya status yang ada komen yang jadi bahan ketawa rakyat Indonesia itu.

    Nah Lagi link rakyat Indonesia terkejut kos rawatan di Malaysia.. Walaun dan Pemimpin pembangang sklian Malaysia. Lihat video ini yaa bukan sembang kari..!!

    https://youtu.be/Dj6wfqq3Ljk

    Dari komen ini sudah cukup mengambar kan betapa rakyat Malaysia terlalu ghairah berpolitik. Sudah peringkat ketagih dan Najib Centric. Apa pun semua salah Najib.

    Dalam hal kapal selam dan pesawat hilang ini terlihat rakyat Indonesia bersatu , tetapi lain pula jadi nya di Malaysia. Kapal selam tak boleh menyelam semua dilekehkan.

    Mantan Menteri Pertahanan Mat Sabu dedahkan kekukurangan pertahanan negara di parlimen untuk tujuan siapa.!? Adakah utk beritahu Singapura..!?

    Semua dipolitikkan cuba diremeh dan rendah rendahkan terutama dari barua pemimpin Melayu parti PKR PAN PejWang yang bertuankan DAP@LeeKwanYew.

    Sebab "My enemy at the gate" tidak suka menceritakan kisah yang baik baik tentang Malaysia pada rakyat negara ini. Spinn selagi boleh sebab meminjam tag line barua nya 'Malaysia Boleh' Boleh Spinn..!!

    Mungkin kerana ketua pembangkang ketagih sebut nama UMNO pada setiap hal diri nya termasuk hal kemaluan nya, maka pengikut pun terikut ikut apa sahaja diratib sebut nama Najib .

    https://youtu.be/ioAhE708YW4

    Dalam hal pesawat hilang ini terlihat rakyat Indonesia bersatu , tetapi lain pula jadi nya di Malaysia yang jadi barua DAP di penghujung usia apa saja musibah timpa negara semua salah najib..!!

    Ayoh pengundi Melayu bersatu menentang musuh dalam selimut dan kita serang Singapura mengunakan strategi 'hatred' dan cara memperleceh dan memperlekeh (lihat laman reformasi blogger) yang mereka gunakan di sini.

    Fahamkan cara DAP dan barua DAP@ LeeKwanYew buat serangan 'hatred', 'memperlekeh' sambil 'membatu api' cara yang mereka lakukan.

    #baruaDAPadalahambaLeeKwanYewjuga

    ReplyDelete
  6. Satu perkara yang rakyat Mesia faham adalah semua pemimpin pas dan walaun2 mereka merupakan dari spesis puak2 hipokrit yang gemar sebar fitnah, berbohong sambil berselindung belakang agama, suka kuar fatwa yang mengarut dan yang paling utama suka mengkafirkan orang2 yang tak setuju dengan kerja2 adu domba mereka. So, bila ada seorang walaun cuba mempertahankan tok guru pelawak mereka, rakyat faham bahawa walaun ni hanyalah mulut yang bercakap tanpa ada otak disebaliknya. Ibaratnya, kata2 walaun ni ibarat kentut busuk yang tak perlu kita terkejut bila tercium busuknya. Mereka mmg jenis kentut busuk tetapi berlagak kentut mereka harum bau syurga. Harap jangan lagi rakyat Mesia ni buang masa melayan si mulut berbau kentut ni. Tapi , memang kat Perlis memang ramai jenis2 Tok2 guru yang mulut bau pekung.

    Nick.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1