Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

07 July 2021

Doktor Palsu Di Pusat Pemberian Vaksin

Bhai/DeeDee semua...

Memang jadi masalah besar bila dikesan terdapatnya Doktor Palsu. Ini memang membahayakan. Tambah lagi bila melibatkan Pusat Pemberian Vaksin (PPV).

Bayangkan kalu si pelaku (Doktor Palsu) ini boleh terlibat dalam banyak lagi aktiviti macam pembedahan dan sebagainya. Apakah risiko yang bakal terjadi.

Kita perlu tangani isu ini dengan segera dan berkesan.

#DoktorPalsu #PusatPemberianVaksin #DoktorKontrak



KUCHING: Tembelang seorang lelaki menyamar sebagai doktor sukarelawan yang bertugas di pusat pemberian vaksin (PPV) di Stadium Perpaduan terbongkar.

Rahsia suspek pecah disebabkan seorang sukarelawan yang mengenalinya dan mengakui rakan sekelasnya ketika berada Tingkatan Dua di Sekolah Menengah Kebangsaan Demak Baru di 2016.

Sebelum itu, suspek dari Bandar Baru Samariang memperkenalkan diri sebagai sebagai Doktor Shah Hairil, siswazah perubatan yang ditugas di hospital kerajaan di bahagian neurologi.

Suspek memperkenalkan dirinya sebagai Dr Shah Hairil, lulusan pegawai perubatan yang bekerja di Unit Neurologi Sarawak Hospital Umum kepada kakitangan lain di PPV.

Suspek ditangkap oleh polis pada pukul 2 petang pada 1 Julai selepas rahsianya terbongkar.

Ketika ditahan, polis merampas beberapa barangan daripada suspek iaitu sebuah beg sandang berwarna coklat, sehelai baju kerja berwarna biru bertulis Sarawak General Hospital, satu unit stetoskop jenama Littman, satu pas nama pekerja MOH termasuk perkakas kerja kedoktoran yang lain, seunit i-Phone dan baju kerja berwarna biru bertulis Shah Hairul Izman dan seluar biru gelap.

Sarawak Tribune melaporkan, nasib suspek akan diketahui 17 Ogos apabila Mahkamah Majistret memerintahkan suspek 20 tahun ditahan lanjut sementara menunggu laporan sosialnya.

Berdasarkan fakta kes, suspek memperkenalkan dirinya sebagai Dr Shah Hairil, lulusan pegawai perubatan yang bekerja di Unit neurologi Sarawak Hospital Umum di bawah pengawasan Dr Lau, kepada kakitangan lain di PPV.

Dia kemudian memberitahu mereka bahawa dia mengunjungi pusat untuk melihat kes trauma terutamanya melibatkan kejadian buruk imunisasi.

Kelakuan suspek telah meyakinkan dia adalah doktor yang tulen serta dibenarkan bekerja sebagai sukarelawan di Stadium PPV Perpaduan dari 16 Jun hingga 1 Julai



No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1