Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

27 July 2021

Takiyuddin Hassan Didapati Menipu Dalam Dewan Rakyat

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup pelik dan gusar bilamana Menteri Undang-Undang Takiyuddin Hassan didapati menipu di dalam Dewan Rakyat... Dengan selambanya Takiyuddin Hassan jelas menipu bilamana dia memberitahu bahawa Ordinan Darurat 2021 telah ditamatkan pada 21 Julai 2021.

Yang lagi pelik adalah penamatan Ordinan Darurat 2021 itu tidak terdapat didalam Warta Persekutuan apabila ianya disemak. Adakah Kerajaan Perikatan Nasional nak buat backdated pada Warta Persekutuan ini?

Mengikut undang-undang.... Warta Kerajaan mesti diterbitkan dan disahkan serta dimasukkan dalam senarai Warta Persekutuan dalam tempoh 24 jam. Adalah satu kesalahan yang serius jika ianya tidak dibuat mengikut undang-undang.

Banyak persoalan undang-undang terbabit bilamana kita mentakrifkan klausa undang-undang yang memperakukan Akta 342 (dibawah Ordinan Darurat 2021).

Mari kita tengok bagaimana Kerajaan Perikatan Nasional nak menipu rakyat Malaysia yang fasih dan makin mahir dalam undang-undang.

#Akta342 #OrdinanDarurat #WartaPersekutuan #TakiyuddinHassan #MenipuDalamDewanRakyat #PASPenipu

2 comments:

  1. SAH Sidang Parlimen tadi PN sebuah Kerajaan Gagal..!!

    Kenyataan Ku Li, Tun Mahathir Anwar ,Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang ternyata benar sekali...!!

    Link bawah sudah nyata dan terbukti benar sama sekali yang Malaysia di bawah Pakatan Nasional adalah sebuah Kerajaan Gagal..

    bukti link kat bawah tu haahh..!!


    https://youtu.be/aULpjA5cq60

    ReplyDelete
  2. Takkiyuddin dan Azmin pembohong sah kerajaan cuba menipu rakyat. Lihat Link video dibawah

    Sah kerajaan gagal.

    SAH Sidang Parlimen tadi PN sebuah Kerajaan Gagal..!!Kenyataan Ku Li, Tun Mahathir Anwar ,Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang ternyata benar cubaan Takiyuddin dan Azmin cuba berbohong di dewan rakyat..!!

    Link bawah sudah nyata dan terbukti benar sama sekali yang Malaysia di bawah Pakatan Nasional adalah sebuah Kerajaan Gagal..

    bukti link kat bawah tu haahh..!!


    https://youtu.be/aULpjA5cq60

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1