Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

22 March 2021

Perkhidmatan Kesihatan Bukanlah Sesuatu Yang Boleh Diugut

Bhai/DeeDee semua..

Selama ini Kerajaan Malaysia (BN dan PH) dalam memberikan perkhidmatan kesihatan kepada warga Malaysia tidak pernah membuat ugutan dan sebagainya...  Cuma ntah apa gilanya Kerajaan Malaysia (PN) nih sampaikan nak buat ugutan sesiapa yang tak isi borang vaksinasi... maka mereka akan tertinggal program vaksinasi...

Gila.... berapa ramai rakyat Malaysia yang tiada akses kepada MySejahtera.... yang diluar bandar... yang tidak mempunyai telefon pintar... yang tiada internet.... macam orang Asal.... Bumiputera Sabah dan Sarawak yang duduk jauh di Pedalaman... macam orang Penan.... mereka adalah warganegara Malaysia yang sah...

Sepatutnya perkhidmatan kesihatan bukanlah sesuatu yang boleh diugut.... ianya adalah hal wajib bagi semua rakyat Malaysia... Jika Kerajaan Malaysia pimpinan PN nak sangat buat ugutan camnie... ianya boleh diklasifikasikan sebagai tidak berpelembagaan... dan Kerajaan Malaysia boleh disaman oleh kerana perkara ini...

Sema warganegara wajar punyai akses sama rata kepada perkhidmatan kesihatan awam... Inilah paksi utama dalam pembentukan perkhidmatan kesihatan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia...

Dan hak ini terjamin dalam Perlembagaan Malaysia....

Nih gua nak bagitau Muhyiddin Yasin.... bodoh tu simpan sikit kat anak cucu lu...



3 comments:

  1. sesiapa yang tak isi borang vaksinasi... maka mereka akan tertinggal program vaksinasi...
    apa masalahnya bukan semau orang mau ini
    buat untuk yang mau saja

    klau dah pakai baju kebai tapi tak selamat dari peluru buat apa pakai

    Tidak ada sesuatu musibah pun yang menimpa seseorang kecuali dengan izin Allah; Dan barang siapa yang beriman kepada Allah, niscaya Dia akan memberi petunjuk kepada hatinya.
    Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.

    ini ugut jugak

    Menjelaskan kegiatan kartel dalaman polis itu, Abdul Hamid berkata dia mahu menghentikan budaya mengugut orang awam yang ingin tampil memberi maklumat dan budaya rasuah, dalam kalangan polis.

    “Saya tidak mahu uniform biru ini digunakan untuk mengugut orang, kalau di Amerika Syarikat ia dipanggil ‘Blue Code of Silence’, maknanya kalau polis sesama polis lakukan kesalahan, tutup masuk bawah karpet dan jangan dihebahkan nanti kita akan hilang taring kita, saya tidak mahu itu semua,” katanya.

    sialan lo ini macam pun ada polis pengkhianat tak abeh lagi

    kotoran dalan jabatan polsi mesti selau dicuci n pantau
    jnaga dibiarkan nanti lagi banyak yanh sasau

    sebab tu la kut kes tahanan ynag dipukul smapai mati
    polis ynag terlibat di biarkan tanpa hukuman
    jaman mid bidor pun masih terjadi
    ini tak boleh dibiar jadi budaya

    kalau polis sesama polis lakukan kesalahan, tutup masuk bawah karpet
    sapa ajar buat macam ni

    Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya.

    logo Allah N Muhammad untuk apa kalau tak mau dihayati
    kalau setakat nak bagi nampak cantik aja baik tak payah guna
    ingat jnagan lalai perintah Allah sebelum dimatikan olih Allah





    ReplyDelete
  2. IGP lantikan Tun elok saja berambos Jho Low sampai sekarang tak dapat dikesan. Justo pulak sudah larikan diri. Elok letak jawatan saja.

    Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador mendedahkan wujudnya gerakan dalaman daripada kalangan pegawai muda dalam Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang bercita-cita untuk menjatuhkan beliau.

    Menurutnya, gerakan tersebut juga merupakan kumpulan sama yang mendalangi kartel dalam PDRM yang berhasrat mendominasi pasukan keselamatan negara demi kepentingan mereka.

    “Ada usaha untuk mengaibkan, menjatuhkan saya daripada kumpulan ini (kartel).

    “Jadi saya ingin menasihatkan mereka, hentikan perbuatan jijik ini, sedar diri bahawa pasukan ini bukan kita punya, bukan padang permainan kita,” katanya dalam program Sinar Live bersama KPN, Tan Sri Abdul Hamid Bador yang dikendalikan oleh Tokoh Wartawan Negara, Tan Sri Johan Jaaffa

    Elok rasanya semua pegawai kerajaan yang dilanti masa era Tun selama 22 bulan letak jawatan segera. Abis kan boreh sajo..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg yidin lantik ke pelbagai jawatan demi nak dpt sokongan supaya kerajaan dia tak tumbang mcm mana pula? Itu bukan perbuatan rasuah ka? Be honest

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1