Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

24 March 2021

Ismail Sabri Pun Play Safe

Bhai/DeeDee semua...

Kita tau... kalu PN runtuh ....kalu UMNO benar-benar singkirkan kerjasama dengan BERSATU... sudah pasti kedudukan Ismail Sabri dalam Kerajaan Perikatan Nasional (PN) akan goyang... Kalu ikut kedudukan sekarang.... ianya agak lebih selesa berbanding dengan Azmin Ali... malah ianya lebih selesa berbanding Hishamuddin Hussein atau Annuar Musa...

Sebab itu Ismail Sabri agak senyap bab UMNO nak putuskan kerjasama dengan BERSATU...

Cuma .... macam semua orang nampak la.... Ismail Sabri nih cuba bermain di dua kolam... Sekadar nak selamatkan diri dier dan kedudukan dier ja... takpa la... kita paham... kalu kita di kedudukan dier pun kita akan amik kesempatan dan tindakan yang sama...

Hahaha... Tapi aderkah Ahmad Zahid Hamidi akan berlembut dengan Ismail Sabri..???

Beberapa hari lagi akan ader Persidangan Agung UMNO (PAU) .... dan kita tahu biasanya PAU nih akan jadi medan puja dan puji kepimpinan.... cuma maybe kali ini lain sikit... maybe kali ini PAU akan menongkah arah...

Maybe ader kejutan pada PAU kali nih... kita tengok je la...



2 comments:

  1. Takde kejutan apa2 pun pada PAU kali nie. Sumernya las sekali sub sub sui. Yg ramai kena pau adalah.

    ReplyDelete
  2. kalu kita di kedudukan dier pun kita akan amik kesempatan dan tindakan yang sama...
    ini untuk ynag tak ada pegangan

    mamat ni pun lebih kurang tapa mad matde juga perangai
    tak puas puas ngan dunya lagi

    tak kan ada berani nak runtuhkan pn ni semua putar belit
    nak pertahan jawatan saja sampai kalu bolih 2023

    kita tengok pulak ni
    Polis Diraja Malaysia (PDRM) bukan sebuah institusi yang memperjuangkan kelompok politik tertentu malah jauh sekali boleh dipergunakan mana-mana pihak, tegas Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador.

    ini ynag mesti dipertahankan dibetulkan bukan laungan saja
    jangan jadi alat mana mana pihak
    jadilah penegak keamanan n keadilan seperti ynag Allah perintahkan
    buktikan kerna Allah

    Amat besar kebencian di sisi Allah bahwa kamu mengatakan apa-apa yang tiada kamu kerjakan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1