Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

03 March 2021

Kes Sajat. Satu Kesilapan Besar JAIS

Bhai/DeeDee semua..

Kes Sajat nih sebenarnya pada gua adalah satu benda yang lawak... Bukan pasai apa... pasai kebodohan dan kesilapan besar yang JAIS dah buat...

Pertamanya... once Sajat telah tidak hadir di Mahkamah... tentunya pihak Mahkamah telah mengeluarkan waran tangkap... dan sepatutnya pada masa itu juga pihak penguatkuasa JAIS terus mengambil tindakan. Bukan delay sehari dua siap keluarkan kenyataan dalam media yang mengatakan bahawa mereka telah mengarahkan 122 kakitangan untuk mengesan dan menangkap Sajat.

Bila delay dan keluar berita dalam akhbar... for sure Sajat akan lari... for sure Sajat akan bersembunyi.. Inilah masalahnya yang pertama.

Keduanya... Bila Sajat dah lari... hilang.... tetiba Sajat boleh pulak keluar kenyataan melalui media sosial.... tentunya Sajat boleh dikesan... Tapi iyalah... JAIS nak tunjuk hero... nak buat sendiri tindakan... Patut JAIS dah boleh mintak kerjasama PDRM untuk jejak dan tahan Sajat....  itupon lambat buat dan siap warwarkan lagi dalam media.... betul-betul gila media JAIS nih...

Ketiganya....Gua percaya Sajat mesti lari dengan beberapa orang rakannya.... dan mesti dier juga hilang dengan pembantunya....Gua tak percaya Sajat lari sorang-sorang.... dan gua tak percaya Sajat berada jauh dari rumahnya.... Konfirm Sajat tak keluar pun dari Selangor/KL/Putrajaya punya area.... Not even sampai ke Seremban atau Tanjung Malim pun.. Dan Sajat gua percaya masih lagi on-kan telefon bimbitnya... Orang macam Sajat mesti tabley berenggang dengan telefon bimbitnya.... Dan ini boleh ja dengan mudah dijejaki ... buat triangulation based on nearing cell tower... sebab semua nombor telefon bimbit yang didaftarkan memang ader nombor IMEI yang registered.. dapat IMEI boleh kesan nombor ICCD.... dan boleh trace...

Kalaupun tak dapat trace nombor Sajat... takkan tabley nak dapatkan nombor pembantu dier ka... atau rakan dier ka yang sekarang pun hilang sama..... Hahahaha.... 

Aper pon ... itu semua antara nak buat atau tidak jer.... hahaha.... kalu lebih propa ... nak glamer dalam Media... memang takkan jumpa Sajat... Hahaha....

Lawak kan...






1 comment:

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1