Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 January 2021

KKM Double Standard

Bhai/DeeDee semua...

Kalu di Malaysia... kebanyakkan kes kematian didaftarkan atas kes Covid-19 walaupun sebenarnya pesakit ada penyakit kronik yang lain.... Boleh katakan semua kes kematian yang dikatakan kes Covid-19 aderlah bersabit dengan pesakit yang mempunyai sejarah kesihatan yang kronih..

Dibawah ini contohnya...


Tetiba...

Tetiba ader rasa pelik benar dengan kenyataan media Kementerian Kesihatan Malaysia nih.... 

Boleh pulak KKM kata kematian di Norway ini bukan disebabkan oleh kesan langsung vaksin Covid-19 dari Pfizer-BioNTech.... boleh pulak kata ini semua sebab tahap kesihatan pesakit yang merosot akibat dari penyakit kronik yang pesakit hadapi selama ini...

Deyy... boleh pulak berbeza-beza dan dapat keluarkan kenyataan media...walhal team medical kat Norway pon belum lagi dapat keluarkan keputusan kajian lanjut.... 




Hahaha... nak cover up sangat vaksin Pfizer-BioNTech tue dah kenapa... ader aper-aper ka???


Tarikh Kenyataan KKM : 19 Januari 2021




7 comments:

  1. CELAH MANA WANG 1MDB HILANG DICURI

    Pemulangan wang 1MDB bukti dakwaan Tun tidak benar, kata Najib

    Perkembangan ini jelas menyangkalkan tuduhan Tun sebelum ini bahawa DoJ tidak akan teruskan kerjasaman dengan kerajaan PN ataupun kerajaan PN tidak akan teruskan usaha untuk mendapat semula semua dana yang dikatakan hilang,” kata Najib.

    Najib mengulas laporan bahawa DoJ memulangan AS$300 juta yang didakwa diseleweng daripada dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) hari ini.

    Mei tahun lalu, AS mula memulangkan dana yang berjaya ditemui semula, membabitkan bayaran pertama hampir AS$200 juta (RM836 juta)

    DoJ dalam kenyataannya, berkata, ia menjadikan jumlah keseluruhan wang 1MDB yang dipulangkan adalah sebanyak RM2.6 bilion (AS$600 juta).

    “Namun US$620 juta hanya sebahagian kecil daripada US$4.5 bilion yang sepatutnya dikembalikan kepada 1MDB sebelum 30 Disember 2020 jika perjanjian penyelesaian dengan IPIC milik kerajaan Abu Dhabi diteruskan.

    “Namun kerajaan Tun@PH dahulu telah membatalkan perjanjian penyelesaian asal yang ditandatangan pada masa BN. Kerajaan PH juga menolak tawaran IPIC yang disyorkan oleh DOJ sekali lagi pada tahun lepas seperti didedahkan minggu lepas,” kata Najib.

    Najib berkata, kerajaan sepatututnya meneruskan perjanjian penyelesaian dengan International Petroleum Investment Company (IPIC) jika mahu mengambil balik semua wang 1MDB yang didakwa hilang secara sekaligus.

    Zeti lantikan Tun Mahathir. Najib Bebas tanpa lepas. Bank Negara tahu tapi buat senyap bodoh

    Jika dibuktikan bahawa keluarga Tan Sri Zeti telah menerima dana melebihi RM100 juta dari Jho Low termasuk dana yang berasal 1MDB yang disimpan dalam bank di Singapura, terdapat ' conflict of interest' Zeti mempunyai impak kepada kes SRC bossku sebab Zeti yang cadang bossku gunakan akaun bank atas namanya (dan bukan atas nama parti) untuk menerima derma asing.

    Dan asas bagi kes-kes mahkamah SRC dan 1MDB bossku ialah dana asing yang dikatakan berasal dari SRC dan 1MDB pernah masuk ke dalam akaun bank atas namanya.

    Link 'conflict of interest' Zeti kes 1MDB.. koh koh koh

    https://ttkm.com.my/2020/12/31/anwar-minta-zeti-jelaskan-dakwaan-akaun-keluarganya-kait-kes-1mdb/amp/

    “Niat kerajaan PH berlainan. Jika semua wang 1MDB yang didakwa hilang dikembalikan oleh IPIC sebelum akhir tahun 2020 ini, maka Najib tak rompak apa-apa. Itu bercanggah dengan propaganda Tun.

    Pulis lantikan Tun Anak Si Bedul kata Jho Lo dah bertukar jadi beruang tapi Aljezera cari Jho Lo sambil gentel telo buat sidang media bersama Jho Lo.

    Dah curi duit boleh pulak dipulangkan duit yang dicuri. Tak cukup dengan pulangkan duit curi (fitnah curi) si pencuri boleh buat sumpah laknat lagi....

    Baik sungguh pencuri itu kann..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang PN memerintah Malaysia dan Najib sebahagian daripada PN bawa balik Jho Lo bagi mempertahankan Najib dalam perbicaraan 1MDB bagi membuktikan Najib tak bersalah tu jer

      Delete
    2. Mintak lah mahyuddin yg bawak biar bossku yg jawab... si bedul buat apa... tunggu arahan atok ke..!?

      Delete
    3. Kenapa perlu si bedul tu bawa balik jho lo macam penjenayah, najib tak bersalah dalam 1mdb, balik macam hero untuk menyelamatkan bossku yang teraniaya

      Delete
  2. Dpt upgrade tan sri bhai. Dr dulu dah kabor cari maklumat tentang vaksin sbb byk kes autisma dgn kurang subur wanita2 kita. Tahun 2019 pertama kali laporan kadar kelahiran tahunan kurang dr tahun sblm nya. Apa yg disibukkan halal haram bahan vaksin dr isu sebenar apa kandungan merbahaya dlm koktel vaksin. Aku percaya ramai dr2 penakut dan cinta dunia tdk memvaksinkan anak2 depa.

    ReplyDelete
  3. janji Bossku pi Sg Buloh 12 tahun.hahahaha.hip hip hoorayyyyyy

    ReplyDelete
  4. bla bla bla bla bla masuk telinga kanan keluar telinga kiri sial punya kes

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1