Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 January 2021

Kasta Menentukan Siapa Ke Hospital Swasta?

Bhai/DeeDee semua...

Kasta Menentukan Siapa Ke Hospital Swasta?

Dengan pengintegrasian Hospital Awam dan Swasta untuk menangani Covid-19, ada sesuatu yang menjadi persoalan penting kepada masyarakat umum.

Apakah akan ada merit-merit tertentu dalam menentukan pesakit mana dan siapa yang akan dihantar menjalani rawatan di Hospital Swasta.

Kita tidak mahu hanya golongan tertentu sahaja (dewa/vip/kayangan/kabel/kroni) akan diarahkan dirujuk kepada Hospital Swasta dengan Peruntukan Dana Awam manakala yang bukan dalam golongan terpilih ini pula hanya boleh kekal berada di hospital awam semata-mata.

Sebab daripada trend yang kelihatan, nampaknya perbedaan kasta ini memang akan berlaku secara terang-terangan mahupun secara terselindung...

Sebab kita tahu pihak Kerajaan Malaysia telah memperuntukkan RM100 juta khusus untuk program integrasi dua jenis Hospital ini untuk menangani Covid-19, jadi kita nak tahu apa tahap ketelusannya... janganlah dipilih-pilih pula siapa yang layak pergi ke Hospital Swasta dengan dana awam ...No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1