Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 January 2021

Menteri Pendidikan Tak Pandai Planning

Berapa ramai peniaga, pemborong barang kelengkapan persekolahan 2021 yang akan maki hamun Kementerian Pendidikan sebab bodoh tak reti nak planning.

Berapa ramai pulak emak bapak yang dah berhabis duit beli kelengkapan persekolahan anak-anak terutamanya kasut, dan tiba-tiba tak sekolah sebab PKP 2.0 ... tahun depan dah tak muat pakai sebab budak-budak cepat membesar.

Macam la masa November dulu KKM tak publish forecast untuk kebarangkalian jangkitan Covid-19.

Betapa lemahnya perancangan, pentadbiran dan pengurusan Kementerian Pendidikan dibawah Radzi Jidin ni. Takkan tak boleh nak buat kajian kebarangkalian... Takkan takder model statistik SPSS?

6 Negeri kena PKP 2.0 ... dah berapa banyak peniaga sangkut modal dan stok nih... Dah berapa banyak mak bapak sangkut modal yang sia-sia jer nih... kalu anak-anak terpaksa sekolah dari rumah.

Bagaimana pula dengan pemilik bas sekolah. Siapa nak bantu mereka. Ekonomi mereka terjejas teruk. Pendapatan takder. Bagi mak bapak yang dah bayar deposit bas sekolah pulak macam mana? Takkan pemilik bas sekolah terpaksa buat refund.

Itu belum citer bab kantin sekolah. Ingat kantin sekolah tak bayar deposit dan sewa ka??

Semua sebab bodoh dan bangangnya Radzi Jidin sebagai Menteri Pendidikan yang tak pandai nak planning... patut dah boleh baca semua ni semenjak November 2020 lagi...

Bodoh aaa ...

Macam mana la orang bodoh macam ni boleh jadi Menteri Pendidikan?? Habaq mai sat.



3 comments:

  1. Memang bodoh bhai dan kalau buat kenyataan bulat2 baca teks. Dulu pernah komen sebab bulat2 baca teks dan teruk gua kena tibai dgn netizen haha.

    ReplyDelete
  2. Kelayakan dia cuma satu saja: dia ahli Bersatu!! Atok kutty yg mula lantik dia

    ReplyDelete
  3. Kata sedara mara ramai cikgu...kantin dah lama x payah bayar sewa bhai...siap dapat duit RM1500 dari gomen lg...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1