Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 January 2021

Ini Barulah Masyuk

Bhai/DeeDee semua...

Ini barulah untung.... Hahaha... Kerajaan Malaysia nampaknya akan meminda Ordinan Darurat 2021 dengan meningkatkan kadar denda dan saman yang boleh dikenakan kepada sesiapa yang melanggar SOP ....

Tapi,

Tapi kena ingat... denda dan saman nih hanya akan dikenakan kepada rakyat marhaen mustad'afin ja... Yang Dewa ka... kayangan ka... kroni ka... semua takdak kena... kalu kena pon akan ikut rate lama siap ader diskaun lagie... Hahaha

Jadi... ini cadangan gua la... untuk cepat sikit Kerajaan buat collection bab denda dan saman nih... aper kata minima denda dan saman tak kurang dari RM5000 bagi satu kesalahan.... Contoh... kata la pakai pelitup muka tak kemas kena satu saman RM5000, tiada penjarakan sosial RM5000... dan semua kesalahan lain didenda RM5000 ...

Kalu sekarang ni Kerajaan mendenda tidak kurang dari 500 kes sehari.... bayangkan berapa collection yang boleh dibuat ... 5 kali ganda tu bhai.... boleh collect RM2.5 juta sehari... masyuk ... hahaha

Amacam???



4 comments:

  1. Bhai...jika denda dinaikan dari RM1000.00 jadi RM2000.00 tapi yang kena denda tu tak mampu nak bayar, kerajaan nak buat macam mana? Nak dipenjarakan?????bukan kah penjara diMalaysia ni dah penuh sesak???tidak kah boleh difikirkan denda lain selain denda RM? Denda yang munasabah dan sepadan dengan kesalahan yang dilakukan????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerajaan ni mana ader pikir semua tue bhai... Hahaha... Kerajaan nih jenis nak berak baru korek lubang... hahaha

      Delete
  2. Ini dinamakan pemikiran di luar otak akibat dipimpin oleh orang bengap, gang hadi tukang
    baca doa baru boleh rembat duit rakyat, kemalangan jalan raya tinggi akibat jalan raya rosak yang disaman cermin gelap dan nombor plate kereta kecil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stendet lar... 70 Menteri bengap.... hahaha

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1