Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 January 2021

Gila, Lolos Mudah Di Pelabuhan.

Bhai/DeeDee semua...

Ini memang satu kerja gila.... macam mana la segala kargo boleh lolos dengan mudah di Pelabuhan.... sampaikan kokain pon boleh lolos... Ini semua bukan tak sengaja... gua saspek ini semua pre-planned... sudah diplan oleh sindiket dan kartel serta kongsi gelap.... rasuah jangan tanya la... sure banyak punya..

Tiga pengimbas pemeriksaan kargo di Pelabuhan Barat terminal multi-kargo di Pelabuhan Klang, didakwa tidak berfungsi selama hampir satu tahun, yang mungkin membiarkan pintu terbuka untuk penyeludupan, menurut sumber di industri tersebut.

Semua kontena yang membawa barang-barang yang diimport biasanya perlu melalui pemeriksaan kastam ketika tiba di pelabuhan. Pengimbas sinar-X membantu pegawai kastam melihat isi kontena.

Kegiatan penyeludupan dapat dikesan jika imej imbasan yang ditunjukkan tidak sesuai dengan barang yang diisytiharkan kepada Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

Bagaimanapun, tiga alat pengimbas didakwa didapati rosak dan dibiarkan tidak berfungsi selama setahun sejak Disember 2019.

Pelabuhan Barat Klang salah satu terminal perairan yang paling sibuk tidak hanya di Malaysia tetapi juga di Asia Tenggara.

Menurut laporan suku tahunan Westport Holdings, lebih daripada 7.7 juta TEU (Twenty Equivalent Unit) diproses dalam sembilan bulan pertama tahun 2020.

TEU adalah singkatan dari "unit setara dua puluh kaki" yang dapat digunakan untuk mengukur kapasiti membawa muatan kapal. Dimensi bagi satu TEU bersamaan dengan kontena kapal standard sepanjang 20 kaki (6.1m) dan tinggi lapan kaki (2.4m).

Adoilah.... payah kalu dari semua peringkat dalam Malaysia nih terlibat rasuah... dari Dewa Kayangan sampailah kepada Marhaen yang melata.... huhuhu

Ader paham ka??





7 comments:

  1. Dah lama syak bila gnanalingam dan skrg anaknya uruskan pelabuhan barat. Patut lah ramai macha2 yg kaya renda tak sepadan dgn perniagaan dijalankan. Krn itu pengangkutan lori2 di monopoli oleh macha2 ini. Jenuh dah tulis kat syedoutsidethebox tp ngenangkan dia pun macha jugak hmmm hampeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Port ni pon banyak kabel Dewa la bhai.... huhuhu

      Delete
  2. Bhai bukan semua mau rasuah tp klu gengster2 tahap mafia ini ugut termasuk keluarga, sapa2 pun takut. Bhai aper peranan ajensi?

    ReplyDelete
  3. maling maling bnayak disekeliling
    apa saja dikerling kalau bolih sapu
    baldatun toyyibatun

    lagi terok dari katun

    hukum dunia tumpoi kut atas tajam ke bawah
    me,amng acam arambejadah

    ReplyDelete
  4. Malaysiaku skrg mmg macamni ajelah..motto yang dipraktikkan simple aje rakyat Malaysiaku ni.."janji barang boleh buat duit" katenya..janji masing2 bahagian ada..halal haram tolak tepi..integriti buang ke dustbin..mustahil bende tu tak buat preventive maintenance sampai setahun baru prasan benda tu rosak..benda sepenting tu pd negara haishh..kau tido ke hape lahanat setahun kat situ,,,hahaha..so tak mustahil bila dlm kes kapalterbang MAS MH370 keluar dari route asal atau apa2 distress sign tak dikesan dalam radar kan...mustahil tak dikesan..amat2 mustahil..kecuali hmm...benda boleh relatelah bhai..sial punya plan..sapa bersekongkol dgn sape tu lu pikirlah sendirik..ini semua poyo..kembunglah perut kau dgn hasil haram betul tak bhai..ciao

    ReplyDelete
  5. ntah brapa kontena senjata dah di bwk masuk,,, penganas ltte & lain2 seangkatannya dgnnya bukanya bodo, ini lah peluang keemasan,,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1