Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 January 2021

Lengahkan Masa Untuk Beli Insuran

Bhai/DeeDee semua...

31 hb Januari 2021 .... ader 24 hari... Hahaha... ini semua satu mainan untuk lengahkan masa untuk beli insuran.... betul... Semua nih sekadar "teknik pengalihan pandangan" ...

Sekadar satu silap mata jer... Hahaha...

UMNO nak bagi peluang kepada BERSATU untuk tawarkan sesuatu yang lebih menarik... sesuatu yang menang-menang buat UMNO... sesuatu yang akan berikan UMNO lebih kuasa.... Hahaha... lebih kuasa untuk menentukan hala tuju Perikatan Nasional...

Mungkin lu orang tak perasan... mungkin ramai tak perasan.... tapi percaturan yang UMNO buat tue gua dah boleh baca... Ko ingat bodoh ka Zahid Hamidi nak delaykan masa.... dier ader plan besar... dan plan besar ini melibatkan ramai warlord dalam UMNO...

Kes Annuar Musa kena pecat pon itu sekadar "diversion" ja...

Hahaha.... Kalu plan UMNO nih menjadi... bawak masuk bincang dalam Persidangan Agung UMNO (PAU) .... dan diluluskan oleh perwakilan... Zahid Hamidi akan dapat mandat besar yang takder had... dan Zahid Hamidi akan dilihat paling layak dan memang layak jadi Presiden UMNO... dan Najib Razak takkan berpeluang untuk amik balik slot tue..

Yang penting... biler ugutan nih menjadi.... Muhyiddin Yasin dalam masa 24 hari nih akan ader banyak kali deal ngan Zahid Hamidi.... so... kalu pun keputusan berpisah ngan BERSATU masa tue...tetap gak UMNO akan didepan... Perikatan Nasional takkan terbubar... tapi UMNO yang jadi tonggak... dan Muhyiddin Yasin akan lepaskan jawatan..

YDP Agong akan bersetuju dengan cara ni... dimana Zahid Hamidi akan amik alih jawatan PM dari Muhyiddin Yasin untuk mengelak dari terpaksa membuat PRU15 dimasa Covid-19... dan UMNO akan lead semua... dimana kuasa penentu semua akan ditentukan oleh UMNO... PAS akan terpaksa ikut atau ditinggalkan....

UMNO + BERSATU memang tak cukup team... dan confirm PAS akan deal jugak sebab PAS nih bab cari peluang memang pandai... jadi PAS akan sanggup jadi balachi janji posisi depa still dapat lagi... depa tetap akan dapat jawatan...itupon kalo nak deal ngan UMNO la... kalu tidak.... yang ini maybe lawak aaa....

Aper pon... Perikatan Nasional akan tetap kekal selepas 31 Januari 2021 dan tak perlu diadakan PRU15 dalam tahun ini.... Hahaha.... Apa jadi pada Najib Razak dan Rosmah Mansor.... pihak pendakwaan akan menggugurkan kes.... dan semua yang ader kes akan clear... janji depa nak bersetia dengan Zahid Hamidi...

Bab UMNO nak bekerjasama dengan PKR dan DAP.... itu sekadar ajak-ajak ayam ja... saper yang bodoh akan kena sembelih lar.... Hahahaha.... Anwar Ibrahim??? Tetap akan jadi bakal jer.... Hahahahaha... Korang tak percaya tulisan gua nih?? Hahaha... takpa... masa akan menentukan.... nanti boleh gua gelakkan lu orang mana yang tak percaya tue..

Hahahaha



2 comments:

  1. Memang diversion lah bhai mcm al maunah dan lahad datu. Kita yg biasa2 ni bulat2 jd mangsa. Kita masih blm keluar dr sistem feudal.

    ReplyDelete
  2. Halo bob kelanang apo khabar?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1