Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 January 2021

Darurat Lah Pulak

Bhai/DeeDee semua..

Tetiba tak semena-mena... YDP Agong telah isytihar Darurat....  tetiba ja... 

Kata PKP 2.0.... tapi terus jadi Darurat sampai 1 Ogos 2021... Tatau la apa nak kata....  Kompom pelabur asing lagi cabut... kompon ekonomi negara lagi susut... kompom rakyat lagi kelam kabut...

Adoilah....

Aper citer nih.... aper planning nih.... PKP 2.0 ka atau Darurat??

Pening aaa....




2 comments:

  1. Klu lah atok tak jd piem tahun 81, proton tak de, perodua tak de, pknp masih untung, malaysia incorporated tak de, klcc tak de, ipp tak de, univ merdeka kampar tak de (patut buat kat kubang pasu), bangla, nepal, myanmar, rohingya, vietnam tak de. Tapiii malaysia dgn infra sedia ada tinggalan british besar kemungkinan mcm taiwan. Udah2 lah atok jd tok dalamg semenjak dua menjak ni.

    ReplyDelete
  2. Tidak ada sesuatu musibah pun yang menimpa seseorang kecuali dengan izin Allah; Dan barang siapa yang beriman kepada Allah,
    niscaya Dia akan memberi petunjuk kepada hatinya.
    Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.

    bala tetap bala
    dulu pkmb sokong bersatu hnaya kerna nak kuasa
    n ingat bolih pujuk untuk ikut napsu depa

    bila keras kapala pkmb buat hal
    semua tak ikhlas hnaya nak kuasa saja

    kerajaan Allah tetap gagah smapai bila bila
    kerajaang manusia selalu goyah
    sampai kiamat baru tamat

    Sesungguhnya hari kiamat itu akan datang Aku merahasiakan (waktunya) agar supaya tiap-tiap diri itu dibalas dengan apa yang ia usahakan.

    Barang siapa berpaling daripada Al Qur'an maka sesungguhnya ia akan memikul dosa yang besar di hari kiamat,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1