Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 January 2021

Sudah Jatuh Di Timpa Tangga

Bhai/DeeDee semua..

Kita semua sedia maklum bagaimana kesesakan berlaku di semua Hospital kerajaan..Dalam keadaan biasa pun dah memang sesak dan padat... tambah lagi pada zaman Covid-19 nih... Bayangkan la... Hospital Sg Buloh pon dah sesak padat... Hospital yang berhampiran dengannya iaitu Hospital Selayang pun nampaknya sesak dan padat...

Ditambah pula dengan masalah pada sistem IT yang dikenali sebagai Powerchart.... bayangkan semua proses terpaksa dibuat secara manual.... sistem makmal dan ujian pun terpaksa direkodkan secara manual... bukan dah problem selama sehari... tapi sudah 3 hari...

Setakat ini masih lagi problem...

Patutnya ada sistem backup atau standby..... tapi tak tahulah apa masalah yang telah berlaku... gua kurang pasti... Maybe sebab local network mereka bermasalah... ader kerosakan pada hardware ataupun pada server yang mengendalikan sistem Powerchart nih...

Maybe juga masalah pada software .... ntah la... Teruk aaa masalah IT kat Hospital Selayang nih

Please la tolong bantu tengokkan apa yang boleh... Menteri dan 2 Timbalan Menteri Kesihatan tu mana pergi aaa??? Mampos dah ke?? Adoilah...




No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1