Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 January 2021

Apa Plan KPM Untuk Peperiksaan SPM/STPM 2020?

Bhai/DeeDee semua...

Pening... dengan kadar jangkitan kes harian Covid-19 yang naik mencanak nih... agaknya apa plan KPM untuk peperiksaan SPM/STPM 2020 ... apa plak plan?

Kalu dengan SOP sedia ada... agaknya 400 ribu pelajar kena la dikuarantin... diletakan dalam premis sekolah... atau kawalan terhad.... sama dengan semua guru pengawas... sebab risiko jangkitan tersebar agak besar...

Takkan la nak gi mari gi mari hari-hari ke sekolah... yang menambahkan risiko terdedah dengan jangkitan??

Payah kalu jadi jangkitan... bukan sajer satu sekolah kena block... maybe kertas soalan pon nak kena tukar... dan tak adil la bagi sekolah-sekolah yang tak kena jangkitan.... memang susah nak handle...

Soalan... logistik satu hal... birokrasi satu hal... proses legal satu hal... dokumentasi pulak satu hal...

Masak aaa...

Betul cakap ADUN Bukit Gasing nih ... persoalan yang dier bawak....



1 comment:

  1. dah llama dah leka lalai ngan duinia
    tak peduli perintah Allah
    eloklah masak

    Dan apabila Kami rasakan sesuatu rahmat kepada manusia, niscaya mereka gembira dengan rahmat itu. Dan apabila mereka ditimpa sesuatu musibah (bahaya) disebabkan kesalahan yang telah dikerjakan oleh tangan mereka sendiri, tiba-tiba mereka itu berputus asa.

    nak tunjuk pandai pun dah tak nampak pandai
    bnayak yang dah bocai

    pakat lawan tunjuk
    jangan main main ngan Allah pemilik alam ini

    rasakan semau balaNya

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1