Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 January 2021

Macam Lawak Jer PKP 2.0

Bhai/DeeDee semua...

Member gua nak kena pergi Kota Bharu pada lusa.. 1 Februari 2021... Dier duduk Shah Alam... Nak kena pergi Kota Bharu tue atas tujuan kerja...  kerja pemasangan peralatan perubatan di Hospital Sultanah Zainab.

Tapi...

Bila dia pergi ke Balai Polis yang berhampiran untuk dapatkan permit kebenaran merentas negeri... dier diberitahu bahawa ianya tidak perlu... dier cuma perlu buat swab test dan cuma boleh berada maksima 3 hari (72) jam sahaja di Kota Bharu...

Persoalan yang gua nak bangkitkan nih.... kenapa tak perlu ader permit kebenaran rentas negeri.... cukupkan sahaja dengan surat majikan dan surat dari Hospital tue??

Adakah ini SOP yang betul?? nampak macam lawak jer PKP 2.0 nih.... dan lagi nampak lawak juga Proklamasi Darurat 2021 nih yang macam takder efek jer... Adoilah... agaknya sebab inilah jumlah jangkitan kes baru tidak memperlihatkan status penurunan... 

Sebab SOP pon lekeh.... adoilah..



2 comments:

  1. ok latu matamata dah bagi senang banyak
    tapi 3 hari buat kerja apa kalu ada masaalah
    kena duk lama sikit

    ada kat negara lain lepas cucuk ubat antikuamn
    asal tak ada kuman tu dah kena kuman pulak
    ni lagi satu bahaya

    sapa nak ubat tu silakan tak lama lagi gomen nak bagi
    lani depa tengah uji kat sukarelawan/wani
    ambo kalau dapat elak tak mau ini ubat

    obat oi obat sinovac pfizer dll serupa ngannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang sembuh takder pakai vaksin pon... takkan kot nak kena gak suntik vaksin?? Hahaha

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1