Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 January 2021

Ingat Main-Main Ka?

Bhai/DeeDee semua...

Bagi syarikat-syarikat yang tersenarai dengan Bursa Malaysia... adalah satu perkara wajib bagi mereka untuk memaklumkan kepada Bursa Malaysia mengenai apa-apa maklumat berkenaan syarikat mereka yang mana ianya akan membawa kesan kepada pasaran saham di Bursa Malaysia..

Ianya adalah satu mandatori... So lu ingat senang-senang je ka mana-mana syarikat nak buat declaration... silap padah boleh menyebabkan dikenakan tindakan denda atau penyingkiran..

So... dalam kes pemakluman syarikat Mestron Holdings Berhad kepada Bursa Malaysia yang pihak mereka telah mendapat kebenaran KKM untuk mengedarkan vaksin Covid-19 dari Sinopharm China gua rasa ianya bertepatan... Sebab ini secara otomatiknya boleh mengelakkan internal trading dan kacau bilau pasaran...  jadi pada pandangan gua pemakluman ini benar...

Tapi bila KKM dan Menteri Kesihatan pula menafikan memberi kebenaran kepada syarikat Mestron Holdings Berhad .... tetiba ja gua rasa sangsi...

Sekarang ni gua rasa macam pelik.. Siapa yang benar dan siapa yang salah dalam perkara ni...

Padangan gua... gua rasa Mestron Holdings Berhad punya pemakluman kepada Bursa Malaysia adalah betul.... dan dokumen yang mereka dapat adalah betul ... surat kebenaran KKM...

Tapi.. bila isu ni viral dan menjadi bualan Netizen... pihak KKM dan Menteri Kesihatan pulak yang menafikan.... so.... gua nampak kat sini... the spoilt brat is KKM dan their teams... Gua saspek surat ini memang dah diberikan... tapi biler kantoi... laju ja depa menafikan dan kata ianya palsu...

Syarikat Mestron Holdings Berhad takkan nak merisikokan diri mereka dari didenda dan penyingkiran dari Bursa Malaysia.... tak logik langsung... tapi kalu bab mengelat dan yang lain-lain mengarut tue... Menteri Kesihatan dan dua Timbalan Menteri Kesihatan memang pakar.... hahaha...

Nampak sangat ini semua nak cover line... hahaha



2 comments:

  1. Surat kebenaran KKM tu just keizinan to start the ball rolling. The whole process ada banyak stages yg perlu kelulusan sebelum boleh masuk pasaran. So both side cerita betul...

    ReplyDelete
  2. Bhai citer lah sikit vaksin kobid ni. Ok ke tak ok ke boleh ambik ke? Kalau vaksin ni banyak mudarat pada rakyat teramai, ini dah jatuh bawah skop agensi.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1