Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 January 2021

Kos PRU15 Mungkin Lebih Dari RM1.5 Bilion

Bhai/DeeDee semua...

Betul... kita kena paham... kos perlaksanaan PRU15 memang akan tinggi lebih dari nilai jangkaan sekitar RM1.5 Bilion. ... macam apa yang Takiyuddin Hassan cakap dan bagitau.. ini kerana kos sampingan yang menambahkan beban kepada kos yang memang sedia ada... Itu pon kalu kita masih berjimat...

Jadi... untuk melaksanakan PRU15 dalam tempoh wabak Covid-19 nih adalah sesuatu yang wajar dielakkan...  bukan setakat kepada kos... tapi lebih kepada maslahat umum... kesihatan rakyat... dan kita takmo nak membazir lagi banyak kos untuk kesihatan rakyat dalam keadaan kantung negara yang makin tipis akibat dari menangani masalah wabak ini...

Itulah yang pasti akan difikirkan oleh YDP Agong bilamana ada ura-ura untuk membuat PRU15.. Sudah pasti YDP Agong akan tolak cadangan ini dengan alasan yang paling munasabah....

So... gua tak nampak akan berlaku PRU15 dalam tahun 2021 nih... maaf cakap la... memang maaf cakap la... takder gaya takder cara.... no way.... nothing near it... sori aaa..

Jadi... option yang ader cuma seperti yang gua tulis sebelum ni.... BERSATU beri ruang kepada UMNO untuk lead Perikatan Nasional (PN).... dimana Muhyiddin Yassin akan letak jawatan PM dan beri peluang kepada Ahmad Zahid Hamidi untuk jadi PM... persoalan sama ader  Muhyiddin Yassin akan jadi TPM tu gua tak tau... susah nak jangka...

Dan yang ini amat mudah untuk YDP Agong approved kan... sebab tak melibatkan PRU15... dan tak melibatkan kos yang banyak keluar... ini cara transisi paling nyaman... paling mudah... paling sempoi... PAS pulak maybe akan kekal jawatan dan posisi mereka dalam Perikatan Nasional (PN).. itu pon kalo PAS nak menjilat ludah mereka sendiri dan menghilangkan kemaluan mereka..

Aper pun... ini proses yang damai... dan peluang untuk kita lihat cara ini adalah tinggi.. hahaha



2 comments:

  1. Udah2 bhai spy leman cam ko pun percaya kobid tu betoi ka? Hahaha biar gua gelak sama ko la. Mcm lu gelak kata komando asing masuk sabah.

    ReplyDelete
  2. bagi penyangak jadi tulang pemerintah
    apa dah jadi
    pusing pusing puak maling jugak
    pkmb - pemimpin kaya mewah bergaya

    malang sungguh nasib
    penyamun penyangak penipu perasuah
    dilingkaran pemerintah

    pakat takut ngan kuman makhluk Allah
    tapi tak takut perintah Allah

    padan muka kita semua
    ynag tau kebenaran diam suka berpihak pada ynag ada kuasa

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1