Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 January 2021

Apa Nak Hairan...

Bhai/DeeDee semua...

Apa nak hairan sebenarnya... takder aper yang perlu dihairankan... sebab memang 100% exco Pemuda UMNO memang kalu tak jutawan paling cikai pon tetap pengarah beberapa syarikat besar dan GLC..... ini dah lama dah... nak cantas sukar..

Paling teruk pon diorang nih semua ader syarikat kontraktor ataupun menjadi shareholder dalam mana-mana syarikat kontraktor... dan lagi cikai aderlah diorang nih ader pegang mana-mana AP import... kalu tidak macam mana mau naik tangga jawatan dalam UMNO... ingat naik tu tak perlu modal ka??? Hahaha... Mesti akan ader yang jadi tukang bayar punya...

Dan macam mana diorang boleh pusing ngan LHDN pun orang ramai tahu gak... Hahaha... sebab itu la baek punya cover... aper ader hal..

Hahaha...

Ini semua open secret lar... everyone know... semua orang tau... tak payah la nak cover-cover lagie...

Dan setiap kali ader Perhimpunan Agung UMNO (PAU) ... berapa banyak duit akan berlegar... sponsor sana sini... bayar sana sini... taja sana sini... belanja sana sini...  dan tipulah kalu perwakilan kat PAU tak dapat sen sebagai tajaan untuk sokong dan undi....

Hahahahaha,,,



2 comments:

  1. DEB gagal lahirkan ramai usahawan2 melayu. Depa2 ni dpt projek semua di alibabakan sejak 50 tahun yg lalu. Dasar paling berjaya adalah dasar pelajaran dan itu pun dah haru biru. Tuhan dah bagi peluang 50 tahun melayu utk memajukan bangsa dan agama tapi tetap pilih penyamun2 ini setiap PRU. Tunggu lah bala2 yg besar bakal tiba krn yg kecik2 dah lama sampai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEB mengayakan puak-puak yang dekat dengan kepimpinan... bukannya masyarakat terbanyak... macam kes Pink Form dulu aaa.. macam mana depa yang dapat Pink Form nih mempergunakan Bank Bumiputera Malaysia Berhad untuk cash...

      Huhuhu

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1