Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 January 2021

Menteri Pendidikan Paling Bangang Dalam Sejarah Malaysia

Bhai/DeeDee semua..

Dulu gua ingat Mahdzir Khalid adalah Menteri Pendidikan paling bodoh dalam Sejarah Malaysia.... rupanya ader lagi yang lebih bodoh.... Radzi Jidin adalah Menteri Pendidikan yang gua rasa paling bodoh setakat ini... Ini mungkin spesis bangang...

Kita hentikan persekolahan di Malaysia pada masa jangkitan Covid-19 sekitar 800 hingga 1000 kes sehari... kita tutup awal takwin persekolahan.... betul memang la ianya dropkan kita punya akademik level dan performance.... tapi for safety of our children.... nyawa lagi penting...

Tetiba.... masa bulan 12 ...Menteri Pendidikan dah umumkan persekolahan akan dibuka ikut takwim yang dirancang.... masa tue kes harian sekitar 2000++ sehari....

Then masa awal Januari.... Menteri Pendidikan juga apabila ditanya mengatakan bahawa sekolagh tetap akan dibuka pada 20 Januari 2021... berduyun-duyun lah mak bapak yang membeli peralatan dan kelengkap sekolah.... pemborong dan peruncit pon order dan simpan stok....

Then.. 11 Januari... PM umum PKP 2.0.. Dan PM bagitau persekolahan masih ikut takwin...

Tetiba... 12 Januari.. PM umum dapat perkenan YDP Agong untuk laksanakan Proklamasi Darurat 2021 .... dan pada petangnya pukul 2 ....Menteri Pendidikan buat sidang akhbar dan bagitau sekolah tetap dibuka ikut takwin dan ikut SOP....

Pada 12 Januari tue... kes harian dah 3000++

Sekejap..... kita hentikan persekolahan pada tahap kes harian sekitar 800 hingga 1000 .... ntah giler apa yang dapat Menteri Pendidikan boleh umumkan sekolah dibuka ikut takwim walaupun masa itu tahap kes harian adalah sekitar 2000++ .... Lihatlah betapa bodohnya Menteri Pendidikan....

Mak bapak pon dah pening sama ader nak teruskan beli dan bayar yuran sekolah bagai (termasuklah yuran asrama dan sebagainya).... kelam kabutlah cuba setelkan ikut apa yang ader modal dalam tangan...

Sekejap lagi... sekitar awal Januari sampailah ke hari ini... masih ader lagi rakyat yang dilanda musibah banjir... peralatan dan pekakasan rumah rosak... persiapan sekolah janganlah ditanya.... pening kepala....

Semalam... Sabtu... masih ramai emak bapak yang masih membeli peralatan sekolah... sebab takder tanda-tanda KPM (Menteri Pendidikan) nak kenselkan bukak sekolah macam biasa.... dan sekitar pukul 7 malam.... tetiba viral 1 Malaysia nih kenyataan segera dari Kementerian Pendidikan Malaysia... yang mengarahkan tutup semua sekolah kecuali yang nak ambil peperiksaan SPM/STPM ...

Aper ker bangang Menteri Pendidikan... Aper ke bangang Kementerian Pendidikan Malaysia.... macam ayam takder kepala... takkan takder planning... takkan tak boleh baca senario... 

Paling cikai pon time PM umumkan Proklamasi Darurat tue.... kensel la sekolah cara biasa... buat jer la sekolah dari rumah..... Tak boleh nak pikir ka?? Rakyat dah lama bercakap dan bising pasai nih dalam media sosial... Menteri semua buta dan pekak ke?? Atau pasai sumpah seranah rakyat Malaysia yang ader 30 juta nih... terus Menteri jadi BODOH dan BANGANG...

Adoilah....

Menteri Pendidikan Paling Bangang Dalam Sejarah Malaysia




2 comments:

  1. Betul men pendidikkan sah bangang tapi rekod paling bangang masih di pegang najib. Ada ke metematik tambahan, kimia, fizik, bio; 35/100 dpt kredit 6. Walhal sblm ini 65/100 baru dpt kredit 6. Patut lah zaman najib gred 1 mengatasi gred 2. Hancur lodo mutu pelajar2 kita bila ramai yg bangang2 lulus cemerlang dlm spm. Men pendidikan selepas najib mana berani ubah pd sistem pemarkahan sblm najib bimbang graf kelulusan cemerlang jatuh teruk. Wei zaman dulu2 dpt gred 1 buat kenduri syukur lah. Nasib2.

    ReplyDelete
  2. from covid, accidents to politics. this is east java hot news
    Check this out : jatim TIMES

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1