Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 January 2021

Bila Mahadewa Berlakon Prihatin

Bhai/DeeDee semua...

Ada satu time banjir, anak lelaki sulong Dewa datang melawat rumah orang miskin siap pakai selipar dengan seluar slack berlipat. Anak lelaki sulong Dewa suruh pindah pi satu kawasan lain yang jaraknya 10 km dari situ. Seberang sungai. Kos semua kerajaan negeri tanggung.

Last-last kawasan itu dibangunkan oleh satu syarikat. Syarikat tu tambak tanah, buat longkang besar dan jual lot komersial. Dah terjual semua lot komersial tu. Sebab memang kawasan tu asalnya terletak betul-betul tepi kawasan lot komersial sedia ada.

Itulah kampung cucu cicit Bani Keturah last dalam satu bandar tue. Sekarang anak lelaki sulong Dewa tu bukan setakat dah naik pangkat jadi Dewa malah dah jadi MahaDewa.

*** sekadar hiasan



2 comments:

  1. Bhai jgn lah sebut cucu cicit bani keturah nanti kecik ati group mistisfiles dgn srikandi.

    ReplyDelete
  2. Kisah terbaik..yang sedihnya ramai rakyat masih kabur lagi.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1